Om

Mig

Jag föddes 1984 på BB i Varberg men är uppväxt i Falkenberg. Efter det Naturvetenskapliga programmet på gymnasiet drog jag på mig de kamouflagegröna kläderna och lekte soldat på F17 i Ronneby i 11 månader. Sedan blev det lite arbetande på Carlsberg Sverige hemma i Falkenberg innan flyttsläpet styrde norrut, mot Uppsala för att studera till Civilingenjör inom Informationsteknologi. Efter tre år på programmet så åkte jag till Singapore som utbytesstudent under ett år. Efter hemkomst så studerade jag ett år till där jag blandade kurser i IT och ekonomi samt skrev examensarbete. Sedan september 2010 arbetar jag på Accenture där jag jobbar som SAP-konsult och trivs väldigt bra. För närvarande befinner jag mig på ett SAP Retail-projekt i Toronto, Kanada. När jag inte arbetar så försöker jag röra mig på mig. Löpning, gym, fotboll och golf är favoritaktiviteter. Andra intressen att nämna är fotografering och dykning.

Singapore

Under läsåret 2008-09 var jag i Singapore som utbytesstudent. Varför just Singapore tänker du säkert? Jo, IT-institutionen där jag studerar har tre utbyten i Asien, nämligen Seoul i Sydkorea, Shanghai i Kina och Singapore i Singapore på Singapore (Singapore är både en stad, ett land och en ö). Innan jag sökte funderade jag på vad jag ville ha ut av utbytet. Jag ville åka till något varmt land, förbättra min engelska och samtidigt kunna göra mycket andra saker. Då blev Singapore det bästa alternativet. Singapore ligger bara 136 km norr om ekvatorn så landet har ett tropiskt klimat med en medeltemperatur på strax över 30 grader celcius. Singapore ligger mitt i navet i Sydostasien och har nära till Indonesien, Malaysia, Filippinerna, Thailand osv. En mängd länder och platser att besöka precis runt knuten och massor av fina dykvatten.

Toronto

Under sommarhalvåret är jag på ett SAP Retail-projekt i Toronto, Kanada. Under helgerna kommer jag att försöka att utforska Toronto och andra delar av Kanada. Kan nog också bli en av annan resa till USA.

Sidan

Bloggen skapades i syfte att berätta om mitt år som utbytesstudent i Singapore men levde vidare med lite blandade inlägg från mitt vardagsliv. Just nu beskriver den mitt vardagsliv från Toronto, Kanada. Hemsidan är en WordPressinstallation med ett tema som heter K2. Alltsammans ligger på webbhotellet One.