Baseball

För några helger sedan var det dags för något riktigt amerikanskt: Baseball. De spelar sjukt mycket matcher under en säsong, 162 stycken, under cirka 6 månader. Det innebär att det är match varje dag, typ. Jag lyckades pricka in en solig söndag och Rogers Center var utsålt för dagen, 54 000 personer på läktaren.

En mäktig känsla när 54 000 personer jublar efter ‘O Canada’ (Kanada:s nationalsång). Motståndare för dagen var Oakland Athletics och det blev tillslut, efter cirka 3 timmar, en vinst med 3-1. Baseball är regel- och taktikmässigt en komplicerad historia och jag fick plugga Wikipedia på bussen på vägen in till stan.

Det kan gå ganska lång tid innan det faktiskt händer någonting i Baseball. En himla massa pitches (kast) och strikes ska gås igenom innan någon träffar bollen. Och då blir det allt som oftast en foul-ball. Men jag antar att halva upplevelsen med Baseball är att man ska sitta på läktaren, smaska på sin hot dog eller chicken wings och dricka sin Budweiser medan man klagar på motståndarlaget.

0 svar till “Baseball”


  • Inga kommentarer

Kommentera