Niagara and beyond

När man är i Torontoområdet så är Niagarafallen nästan ett måste att besöka. Det är en resa på cirka 1,5 timmar och vi åkte på fredagseftermiddagen för att hinna fram innan solnedgången. Niagarafallen är långt ifrån det största sett till fallhöjd men antagligen en av de största sett till vattengenomströmning. Hur som helst så är det en mäktig syn att se med allt vatten som störtar ner.

Vi hann med en promenad för att titta på det största fallet, Horseshoe falls, och vidare in mot den lilla staden. På den andra sidan floden såg man det fallet som finns på den amerikanska sidan, American falls. En liten tur i den rätt så turistiga staden innan vi körde vidare utmed Niagara river ner till en annan liten stad, Niagara-on-the-lake. Vi kom dit rätt sent så vi hann inte spendera så mycket tid i denna stad som sägs vara en av de vackraste i Kanada.

På lördagsmorgonen åkte vi tillbaks upp mot fallen och över gränsen. Vi tog en tur ut med en av båtarna som går upp mot fallen. En ganska kall och blöt tur med stor turistvarning men man fick lite roliga bilder. Sedan var vi klara med Niagara Falls och körde vidare österut i New York State. Målet var Windham, New York för att besöka några vänner som vi tidigare har hälsat på i USA. Efter några timmar på Interstate 90 kom vi då fram till det lilla samhället Windham. Inte särskilt befolkat och är mest känt för Catskills Mountains dit många turister kommer och åker skidor på vintern.

En trevlig middag på en lokal familjerestaurang med en lokal cowboyhippie på gitarr som underhållning. Under resan tillbaks på söndagen gjorde vi några små stopp på vägen, bland annat i Ithaca, en stad som är mest känt för Cornell University. Ett toppuniversitet i USA som dessutom var väldigt vackert och framkallade lite nostalgiska minnen.

0 svar till “Niagara and beyond”


  • Inga kommentarer

Kommentera