Downtown

Hotellets internet har varit nere i några dagar så det har varit lite problematiskt att uppdatera bloggen. Men i helgen var jag inne i själva Toronto för första gången. En kompis från Singaporetiden var i staden för en konferens så vi passade på att turista lite tillsammans. Första intrycket av staden är lite blandat. Det är en stor stad men känns ändå inte alltför stor utan har man lite tid på sig så kan man gott traska omkring. Vi hamnade först på St Lawrence Market vilket verkar vara en trevlig Saluhall där man kan införskaffa sin söndagsstek från någon av alla köttdiskar.

Toronto är som sagt beläget vid Ontariosjön och vi tänkte att det kunde vara trevligt att promenera nere vid strandkanten. Men det vara lättare sagt än gjort för när kom ner till vattnet var det några stora industrier och byggarbetsplatser i vägen. Att man bygger verkar också vara en röd tråd i staden då man överallt stödde på byggarbetsplatser. Kollegor på jobbet hävdar dock att vi har rört oss i det enda område där man inte kan promenera vid vattnet så detta påstående får utforskas vidare.

Några minuter ut i sjön med båt ligger Toronto Islands. Säkert ett fint ställe på sommaren dit man kan åka och cykla omkring, ligga på stranden och äta glass. En blåsig och regnig dag i början på maj var det dock ingen höjdare då nästan allting var stängt. Det fick bli en snabb lunch och sedan båten tillbaka för att hamna på ett desto trevligare Hockey Hall of Fame. En orgie av hockeyprylar, bucklor, historier och annat som har med hockey att göra. Också Kanada:s största souvenirbutik av hockeyprylar. Finns en risk att det blir en och annan pryl därifrån att ta med sig hem.

Avslutningsvis hamnade vi i Distillery District för lite mat och dryck. Ett riktigt schyst område med gamla byggnader, konstställen men framförallt små mikrobryggerier där man kunde sitta och pimpla Pale Ale i hipstermiljö. Kommer garanterat att bli fler sena kvällar i detta område.

0 svar till “Downtown”


  • Inga kommentarer

Kommentera