Tubing i Vang Vieng

Det som Vang Vieng är mest känt för är tubing. Parallellt med byn ligger floden Nam Song. Jag vet inte riktigt hur det startade men jag antar att det var någon som tyckte att det verkade vara ett trevligt nöje att flyta ner på floden på innerslangen på ett traktordäck. Sedan fick någon ur lokalbefolkningen den lysande idén att erbjuda personerna som flöt på floden lite öl. På den vägen är det och nu har det utvecklats till en mindre hysteri med mängder av barer på vägen ner för ån.

En typisk tubingdag startas med att man pallrar sig bort till tubeuthyrningsstället. Där hyr man sin tube och slänger upp den på en Tuc Tuc som kör dig ett par kilometer uppströms. Där är första baren och man ägnar någon timme där innan man ens tar sig i vattnet. Varje ställe har också roliga vattenattraktioner som man dock kan slå sig halvt fördärvad på. Såhär såg första swingen ut.

Nedan följer första attraktionen igen. Kan säga att det inte var någon vidare idé att swinga med kameran i handen. Kunde inte riktigt filma och kontrollera min landning samtidigt vilket resulterade i ett grovt magplask :P.

När man var färdigdrucken på första baren tog man helt enkelt sin tube och sina grejer (som förhoppningsvis låg i en drybag) och gled ut på vattnet. Efter några hundra meter dök nästa bar upp och man fick ett rep slängt till sig så att man kunde dra sig in. Där var det samma visa med några Beerlao och en ny vattenattraktion att roa sig på.

Det lite dumma var att det var riktigt långt från sista baren tillbaks till Vang Vieng vilket gjorde att det hann bli mörkt innan vi var framme. Men vi liftade tillbaks den sista biten med en fiskebåt. Den sista baren vi var på hade en hemmagjord vattenrutschkana. Observera att ljudeffekterna är pålagda efteråt för att videon skulle bli realistisk. Jag skriker ju aldrig i och med att jag är en stencool vattenrutschkaneåkare.

1 svar till “Tubing i Vang Vieng”


Kommentera